Tüketici Hukuku

Tüketici Hukuku 19. Yüzyılın sonlarında ortaya çıkmış bir kavramdır. Tüketici Hukuku, devletin ticari hayatta gerçekleşen özel hukuk sözleşmelerine, sözleşmenin zayıf tarafı olan tüketicinin güçlü tarafa karşı korunması gayesiyle, idari, cezai ve sorumluluk kapsamını genişletici yöntemlerle müdahale ettiği bir alandır. Ülke ekonomilerinin korunması ve sağlıklı bit ticari hayatın oluşmasında önemli bir yer tutan tüketici hakları, oldukça kolay başvuru yolları ile zahmetsiz ve masrafsız bir şekilde tüketicilerin haklarına ulaşması imkanı sunmaktadır. Zengin ve güçlü satıcı/sağlayıcılar karşısında tüketiciler korunarak pozitif bir ayrımcılığa gidilmiştir. Günümüzde başarılı tüketici örgütleri sayesinde her geçen gün şuurlanan tüketiciler, haklarını aramak istemekte, şirketler de her geçen gün kendini yenileyerek tüketici taleplerini karşılamaya çalışmaktadır. 

Tüketicilerin ekonomik hayatlarını daha çok koruyabilmek, mal ve hizmetlere kalite ve ticarete düzen getirebilmek için devamlı olarak yenilenen ve gelişen bu hukuk dalında ŞAHİN HUKUK, müvekkillerine her türlü hukuki hizmeti sunmaktadır. Bu alanda verilen vekillik hizmetlerini ve şu şekilde sıralayabiliriz:

  1. Abonelik sözleşmelerinden doğan davalar
  2. Ayıplı Mal ve Hizmetlerden doğan davalar
  3. Devre tatillerden doğan davalar
  4. Garantili mallardan doğan davalar
  5. Haksız şartlardan doğan davalar
  6. Kapıdan satış - mesafeli satışlardan doğan davalar
  7. Kredi kartı sözleşmelerinden ve kullanımından doğan davalar
  8. Kredi Sözleşmelerinde, Tüketicilerden Haksız Bir Şekilde (Dosya Masrafı , Yapılandırma Masrafı Vs İsimler altında ) Tahsil Edilen Kalemlerin İade Alınmasına yönelik Tüketici Hakem Heyeti Ve Tüketici Mahkemeleri nezdinde yürütülen süreçlerin takibi
  9. Konut finansmanı sözleşmelerinden doğan davalar
  10. Taksitli ve kampanyalı satışlardan doğan davalar
  11. TOKİ sözleşmelerinden doğan davalar
  12. Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne müracaatlar
  13. Tüketici kredilerinden doğan davalar
  14. Tüketicilerin Reklam Kuruluna yapması gereken başvurular
  15. Tüketicilerin Rekabet Kuruluna yapması gereken başvurular